Blog

Hasznos tippek

Póti Sándor
2020.07.22 14:34
Hasznos tippek

Gyakran joggal felmerül a kérdés,

hogyan is érdemes tisztán tartani a különböző fatermékeket, többek között azokat, amelyeket tőlünk is kaptok. :)


Termékeink nagy rész égerfából készül. Erről a fafajtáról azt érdemes tudni, hogy a víz alapvetően jót tesz az égerfának, a keménység és tartósság szempontjából is. Ennek ellenére, az ebből és más fajta fából készült használati tárgyakat érdemes óvatosan kezelni,ha mosogatásról van szó. Az első és legfontosabb, hogy nem szabad mosogatógépben mosni. Ennek oka a magas hőmérséklet, ugyanis előfordulhat, hogy bizonyos fajtájú fatárgyak ragasztásai elengednek, ha magas hőhatás éri azokat. Mindazonáltal, ezek a kötőanyagok kiválóan bírják a komolyabb használatba vételt is, legyen szó akár éttermi vagy rendezvényes használatról.


A mi termékeinket már úgy kapod meg, hogy már egy rétegben kezelve van, így az alapvető védelem már biztosítva van. Ettől függetlenül, érdemes még egyszer átkenni az első használat előtt, ezzel is növelve az esztétikai élettartamát. A fatálakat továbbá parafinolajjal is kezelik, amit más bevonatokhoz is használnak, mint például az orvoslásban, a gyógyászatban, és az élelmiszeriparban is. Ezenkívül akár olívaolajjal is lekenheted és minél többször kezeled, annál „vastagabb” réteg képződik, ami egyszerűbb tisztántartást eredményez. Fontos, hogy ezek a sötétebb színt adnak a fatálaknak, így óvatosan kell használni azokat.


A fatálak elmosása már nem igényel Bocuse d'Or trófeát. Az elmosásához elegendő a hagyományos mosogató szivacs és zsíroldó mosogatószer használata.
Több, mint tíz éves tapasztalatunkkal bátran kijelenthetem, hogy a fentiek betartásával hosszú évekig élvezheted a legkülönfélébb kulináris élményeket ezekből a fából készült csodákból.

Szép napot kívánunk
Fatálak Birodalma csapata