Blog

Hasznos tippek

Póti Sándor
2020.07.22 14:34
Hasznos tippek

Gyakran joggal felmerül a kérdés,

hogyan is érdemes tisztán tartani a különböző fatermékeket, többek között azokat, amelyeket tőlünk is kaptok. :)


Termékeink nagy rész égerfából készül. Erről a fafajtáról azt érdemes tudni, hogy a víz alapvetően jót tesz az égerfának, a keménység és a tartósság szempontjából is. Ennek ellenére, az ebből és más fafajtából készült használati tárgyakat érdemes óvatosan kezelni, ha mosogatásról van szó.

Az első és legfontosabb, hogy nem szabad mosogatógépben mosni. Ennek oka a magas hőmérséklet, ugyanis előfordulhat, hogy bizonyos fajtájú fatárgyak ragasztásai elengednek, ha magas hőhatás éri azokat. Mindazonáltal, ezek a kötőanyagok kiválóan bírják a komolyabb használatba vételt is, legyen szó akár éttermi vagy rendezvényes használatról.


A termékeinket úgy kapod meg, hogy már egy rétegben kezelve vannak, így az alapvető védelem biztosítva van. Ettől függetlenül, érdemes még egyszer átkenni az első használat előtt, ezzel is növelve az esztétikai élettartamát. A fatálak kezelésére a legalkalmasabb és legelterjedtebb kezelőanyag a paraffinolaj, amit más bevonatokhoz is használnak, mint például az orvoslásban, a gyógyászatban, és az élelmiszeriparban is. Ezenkívül akár olívaolajjal is lekenheted és minél többször kezeled le a korábban említett kezelőanyagokkal, annál „vastagabb” réteg képződik rajtuk, ami egyszerűbb tisztántartást eredményez. Fontos, hogy ezek a sötétebb színt adnak a fatálaknak, így óvatosan kell használni azokat.


A fatálak elmosása már nem igényel Bocuse d'Or trófeát. Az elmosásához elegendő egy hagyományos mosogatószivacs és bármilyen zsíroldó mosogatószer használata.
Több, mint tíz éves tapasztalatunkkal bátran kijelenthetjük, hogy a fentiek betartásával hosszú évekig élvezheted a legkülönfélébb kulináris élményeket ezekből a fatálakból.

Szép napot kívánunk
Fatálak Birodalma csapata