Blog

Játékra, környezettudatosságra fel!

Póti Sándor
2023.03.13 08:18
Játékra, környezettudatosságra fel!

A Fatálak Birodalma mindig is odafigyelt a környezettudatos működésre, elég csak a természetes anyagokból készült termékeit, illetve az Erdőmentők közhasznú alapítvány támogatását megemlíteni. Most egy újabb eszközét szeretnénk nektek bemutatni a fenntarthatóságnak: a náluk megvásárolt fatálakat és fatányérokat egyszer már felhasznált kartondobozban juttatjuk el hozzátok.

Főszerepben a környezettudatosság

Kezdjük új szolgáltatásunk bemutatását a háttér ismertetésével. A Fatálak Birodalma családi vállalkozásként a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít a minőségi anyaghasználatra. Nem fröccsöntött műanyagot árulunk, hanem fából készült termékeket, amelyekre 30 napos pénzvisszafizetési garanciát adunk. Éppen azért, mert biztosak vagyunk termékeink minőségében, tökéletességében.

Három évvel ezelőtt új szintre lépett cégünknél a fenntarthatóság és a környezetvédelem, hiszen felvettük a kapcsolatot az Erdőmentők közhasznú alapítvánnyal, amelynek küldetése az elhanyagolt erdőterületek rehabilitációja, amit a növény- és állatvilágra is kiterjesztenek. A megrendeléseink összegének egy részét így rendszeresen eljuttatjuk az alapítványnak – eddig közel 300 facsemete ültetéséhez elegendő összeggel járultunk hozzá munkájukhoz, köszönhetően a vásárlóink bizalmának.

 

Új célt kapnak az eldobott kartondobozok

A fentiek mellett is úgy éreztük, tehetnénk még többet a Földért. Éppen ezért találtuk ki a legújabb fejlesztésünket, miszerint a jövőben minden megrendelésnél egy egyszer már használt kartondobozba csomagoljuk majd a termékeket. Tesszük ezt azért, mert hisszük, hogy vásárlóink a csomag tartalmára kíváncsiak, annak használatára vágynak, nem pedig a csomagolás tökéletességére. Csakúgy, ahogyan egy könyvet sem a borító szépségéért vesznek meg az olvasás szerelmesei.

Természetesen nem titok, hogy a döntésnek gazdasági okai is vannak: az újrahasznosított kartondobozok beszerzése kedvezőbb feltételek mellett megvalósítható. Ám a lényeg akkor sem ez, hanem a környezetbarát működés kialakítása, a feladatukat hibátlanul ellátó dobozok újrahasznosítása, a fenntarthatóság szolgálata. Egy cég, így egy családi vállalkozás számára komoly kihívást jelent megfelelni a kor elvárásainak, ennek ellenére nem nehézséget, hanem megoldandó nemes feladatot látunk ebben. Környezetbarátnak lenni nehéz és fárasztó, egy cég működése, egy gyártási folyamat során szinte kivitelezhetetlen. A fenntarthatóság sokkal inkább egy törekvés, egy cél, amely által vásárlóinkkal közösen tehetünk környezetünkért.

 

Légy tudatos, megjutalmazunk!

2023-tól keresd tehát a tőlünk rendelt fatálak, fatányérok és dekorációk dobozán az újrahasznosítást jelző matricát, és fogadd meg az azon olvasott mondatot: „már másodjára szolgállak titeket, remélem nem utoljára”. Ha így teszel, megjutalmazunk!* Aki ugyanis lefotózkodik egy újrahasznosított hulladék gyűjtésére alkalmas kuka mellett a dobozunkkal, azaz így bebizonyítja, hogy szelektíven gyűjtötte a csomagolás és a kibontás során keletkező szemetet, majd beküldi nekünk a képet, az kedvezményt kap a Fatálak Birodalmánál kezdeményezett következő vásárlásából. Játékra, környezettudatosságra fel!

*A pontos részletekkel hamarosan érkezünk!