üres

Az égerfa a nyírfafélék családjába tartozik. Hazánkban és a Kárpát medencében leggyakrabban előforduló fajtája a mézgás éger és a hamvas éger. A bükkfához hasonlóan ez is lombhullató. Magassága változó 5-25 méter között. Megfelelő talajban akár 100 évig is megél. A vízben gazdag talajt szeretik, ezért inkább folyóvizek, vízgyűjtő területeken, patak partok mellett találkozhatunk vele. Magyarországon  a Dél-Dunántúli területeken és a Nyírségben a lápos területeken gyakrabban előfordul.  A fa érdekessége, hogy virága  levél kihajtása előtt nyílnak. Leginkább vízi építkezéshez, vízvezető csöveket, facipőket, karókat, szivarládákat és persze különböző fa konyhai kiegészítőket csinálnak belőle.

A bükkfa hazánkban is megtalálható . Több fajtája is van, Magyarországon leginkább a közönséges bükk a jellemző . Általában 600 méteres magasságtól lehet vele gyakrabban találkozni.
Természetén fogva , lombhullató . Átlag magassága 25 méter, de akár 40 méteres magasságra is megnő.  A törzs átmérője 60-90 cm . Rendkívül hasznos fafajta. Könnyen megmunkálható bármilyen eszközzel,  késsel vagy hámozással  is . Jól hajlítható, ezért a bútor gyártás egyik alapját képezi. A szára egyenességéből adódóan sok faterméket lehet belőle előállítani, többek között az oldalunkon is megtalálhatóakat.  Érdekessége a fának, hogy természetes élőhelyén próbál a többi fa faj fölé emelkedni, hogy több napfényhez juthasson, így tudja elérni a fent említett magasságot. Viszont, ha eleve napos helyen van, akkor a törzse nem nő meg és az fa elágazásai már alacsonyabban terebélyesednek.

Nincs ilyen termék.
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft